Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zaterdag 22 maart 2008

aftellen + gedicht

Morgen is het Pasen, iedereen met de kleine koters plat op de buik om in het frisse lentegras te zoeken naar dat laatste ei, het was een dozijn, waar is verdorie dat twaalfde mormel? Ik zie jullie in gedachten al bezig en peins vrolijk ha, die truut zal mij niet overkomen. Neefjes en nichtjes hebben hun mama's en papa's en grootouders, die zich daarmee kunnen bezighouden. De nonkel hoeft daar niet bij te zijn. Die mag zich voorbereiden op zijn eigen kleine feestje in de namiddag. Hoe oud ie wordt? Onwaarschijnlijk snel terug te vinden via Googel en als dat niet lukt, dan kom je het me morgen maar vragen.


Er zullen alvast twee dichters aanwezig zijn, met een bende vrienden daarvan. Daarbij, ze voorspellen niet al te warm weer, dus waarom de hoop niet komen vergroten? Als de zaal dan te klein wordt, kunnen we lekker dicht bijeen kruipen, want dat zou toch lekker warm zijn, niet? We kunnen er misschien gelijk een groepsknuffel van maken...

Hieronder een gedicht, dat door iemand uit een wedstrijdjury voorzien werd van volgende commentaar:

Je raakt me volledig kwijt. Ik vind geen eenheid in de zinnen, alsof het allemaal losse woorden zijn die je in een schaal gegooid hebt en flink door elkaar geroerd.
Nee, kan er niet blij van worden.
Hoop volgende week op iets waar meer eenheid in zit, iets waar je geen muren om je zinnen heen hebt gebouwd.
Dit is niet wat ik had verwacht van een finalist.

Vervolgens mijn gedicht zelf:

en weet je nog

zo nu en dan verdronken
in het waas van ooit
waar herinneringen dwalen
door het herfstverdriet na ons

als we het over woorden hadden
en wij zo vaak verdwenen
in onze zinnen waar dan
jij mij en ik jou
zomaar terug gevonden

na uren lang verloren
gewoon teruggewonnen
omdat we los durfden
wat niet van ons

om dan samen arm
in arm in de zetel
ijsbloemen op ramen
te bewonderen wie
die ander zomaar kon

betoveren


Vertel mij eens, beste: hoe kan je nu losse woorden in een schaal gooien, flink door elkaar roeren en vervolgens dit bekomen? Hier heb ik dus geen vrede mee, integendeel, met vragen zit ik en blijf ik zitten. Misschien moet ik wel aan de parel, mooie, afgeronde parels met wat zwijntjes om die af te maken. Het dozijn, maar dan met dertien. Al dacht ik het niet.

Voilà, stoom eraf, nu kan ik weer verder, met het enige dat er echt toe doet.

Frans V.

10 opmerkingen:

AMB zei

Lap, daar gaan we weer. Hele commentaar getypt en foetsie weg. Dubbele bewerkingsfout...zucht
Moet ik dan ook al mijn commentaren beginnen kopiëren en plakken om ze niet te verliezen?

Ik wil je bij deze dus (nog maar eens) een super formidabele verjaardag wensen en ik hoop dat je hem mag vieren met heel veel vrienden om je heen.
Ik had het ook nog over paaseieren rapen. Bij dit weer dus niet aan te raden om het buiten te doen. De haas of klok zal even binnen moeten langskomen.

Mie

Anoniem zei

Die jury van die wedstrijden dat is altijd hetzelfde. Gewoon uw ding blijven doen. En... happy birthday ook nog. Er is een voordeel met ouder worden... er zijn steeds meer jonger dames... om naar te kijken.

Bart Hannah

Nip zei

Ik peis dat ik wel jong genoeg ben en zal blijven - in vergelijking toch, haha.

:-)

Kristomurti zei

Netlog meldde mij dat gij weldra jarig bent. Bij deze - van harte - een welgemeende gelukkige verjaardag!

Frans Vlinderman zei

@ amb:

Alles wat ik online moet typen, gaat bij mij via kladblok. Hoef ik niet te vloeken als het inderdaad wegvalt om wat voor reden dan ook. Bedankt voor de verjaardagswensen, ik neem ze mee naar morgen, alhoewel ik deze namiddag het glas er al op ga heffen :) Geniet nog maar van jullie Paasmomentum allen tezamen. En niet vergeten eh: die groetjes ;)

Frans Vlinderman zei

@ Bart Hannah:

Heb er niets op tegen om gefundeerde feedback ter harte te nemen, Bart Hannah, maar deze kerel gaat er wel bijzonder grof tegenaan en dat vind ik er dan stevig over. Dat moet er dan even uit, waarna ik inderdaad verder ga zoals daarvoor.

Bedankt voor je wensen en misschien tot later op de dag (je moet nog een opdracht terugkrijgen :p)

Frans Vlinderman zei

@ Nip:

Hoezo? :pp

Frans Vlinderman zei

@ Kristo:

Merci, collega-pennenhanteerder. Als ge deze namiddag in de buurt bent van de Dageraadplaats, springt dan ook gerust binnen, eh :)

Kristomurti zei

Franske, ik ben U niet vergeten. Fijn U nog eens gezien te hebben. Als mijn bundel af is zien we elkaar weer op de Muzeval. Het bezoek was kort maar krachtig.

Frans Vlinderman zei

@ Kristo:

Merci voor het binnenwaaieren. Volgende parlé zal wat uitgebreider zijn, ok? Gisteren teveel volk en teweinig verschillende koppen om ze allemaal aan de waggel te houden ;)

Blogarchief