Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 1 augustus 2010

Nip: schilderen met de PC

Sad Woman (Nip, 2010)

Wat gebeurt er als je eega tekentalent heeft en je na een dubbele verhuis toch ineens een tekentablet, die je indertijd voor een prikje in de Aldi hebt aangeschaft, terug vindt, samen met het bijhorend tekenpennetje dat uiteraard ergens geheel anders was opgeborgen? Wel, je sluit de boel aan op je pc, zoekt op het internet naar de juiste driver - de bijhorende CD-ROM ligt immers nog op een derde, tot dan toe niet gekende plek weggeborgen - en gaat vervolgens je eigen gangetje.

Ondertussen bekijkt de eega waarvan eerder sprake het nieuwe boeltje met de nieuwsgierigheid van een kind dat voor het eerst losgelaten wordt in een speelgoedwinkel met alle leuke dingetjes net op grijphoogte. Een streepje hier, een klikje daar, wat gevloek en hier en daar wat verwaarlozing van uit te voeren taken in en om het huis, waarna het wonder zich voltrekt. Plotsklaps verschijnen er digitale schilderijen, waarvan je als absolute leek niet kan begrijpen dat iemand ertoe in staat is om met wat elektronische toestanden dergelijke resultaten tevoorschijn te toveren.

Op deze zondag laat ik jullie genieten van een foto, die door Nip omgezet werd in dergelijk digitaal schilderij. Kwestie van het weekend in schoonheid uit te bloggen. Met dank aan Empatia (te bezoeken op Deviant Art) voor het ter beschikking stellen van deze foto.

Oh-so-sad (Empatia)

Geen opmerkingen:

Blogarchief